Latest Movie :

Sürgün İnek 2014 (SANSÜRSÜZ ) Yerli Film izle

Film izle -ONLİNE FİLM İZLE, YERLİ FİLM İZLE, YERLİ FİLMLER, Reklamsiz Film izle Film izle, Full izle, Filmi Full izle, Sansürsüz izle, Sansürsüz Film izle.




2009 yılında Malatya’da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenilen filmin senaryosunu yazan isim Serkan Öztürk. Yönetmenliğini Ayhan Özen'in yaptığı filmin başrollerinde Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez ve Vildan Atasever rol alıyor. Çekimleri Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Bozüyük köyünde yapılan filmde 28 Şubat sürecinde bir köyde yaşayan insanların televizyonda izleyip ülkede olan olaylardan endişelenmesi ve ineğin Atatürk büstünü kırmasıyla da “bizim de başımıza bir şey gelir mi” korkusunu yaşamasını anlatıyor.
90'lı yılların son çeyreğinde geçen filmde Şevket ve Cemile, inekleri Sarıkız'ı çok seven, huzur içinde yaşayan bir çifttir. Büstün kırılması sonrasında olayın büyümesine ve dilden dile yayılmasına şaşkınlıkla tanık olan mülayim karı-koca bu durumdan kurtulmanın yollarını aramaya başlar. Bu sırada başta köy halkı dahil olmak üzere bütün çevreleri "suçlu" ineği yakalamak için alarma geçer. Şevket ve Cemile'yse biricik Sarıkız'ın özgürlüğüne kavuşması için ellerinden geleni yapacaklardır.








Oyuncular

Oyuncu
Mikail
Kenan
İsrafil
Sariye
Hazım
İmam Ahmet
Hacer
Oyuncu
Saffet
Oyuncu
Hasan Yılmaz Şahintürk
Oyuncu
Oyuncu
Oyuncu
Ercan
Melek Teyze
Milletvekili Ayhan
Vahap
Kasap
Share this article :