Latest Movie :

40 FILMINI IZLE

40 filmini izle





Diyelim önünüze pat diye bir çanta dolusu para düştü. Talih kuşu mu? Dualarınız kabul mü oldu? Bir çeşit yazgı mı? Yoksa hepsi birden mi? İstanbul’un dolambaçlı sokaklarında geçen 40 işte bu soruların yanıtlarını arıyor…
12 milyon nüfuslu kentte birbirini tanımayan üç kişi kendilerine bir yol bulmaya çalışırlarken bir çantanın -ve birbirlerinin- peşine düşerler. Metin, Doğu’daki köyünün korku dolu dünyasından büyük kente kapağı atmıştır; bir yandan taksi şoförlüğü yaparken bir yandan da sosyeteye uyuşturucu kuryeliği ya- parak geçinmektedir. Ona sorarsanız, lanetlidir. Nijeryalı Godwill ise, tam tersine, Tanrı’nın seçilmiş kulu olduğuna inanmaktadır; Tarlabaşı’nda çalışarak para biriktirmekte, kaçak gideceği Paris’te biricik aşkına gönlünü açacağı günü beklemektedir. Sevda ise hayatta yerini bulamamış, ama aramaktan usanmamış İstanbullu genç bir kadındır. Budizm’i denemiş olmamış, Hıristiyanlığı denemiş olmamış, tasavvufa dalmış ama gene olmamış. Şimdi doğru yönü bulmak için nümerolojiden, yani sayılar biliminden medet umuyor.
40 filminde işte bu üç karakterle birlikte Kasım ayının fırtınalı birkaç gününde İstanbul’un karmaşık sokaklarında gelişen garip olayların peşinden koşuyoruz. Sanki bir güç onları mıknatıs gibi çekmiş ve yazgılarını birbirine bağlamış gibi. Ve her şey olup bittikten sonra tüm yargılarımız tartışmaya açılıyor: Sayıların kutsallığı, inanç, kader ve talihin ta kendisi!
IMDB Puanı: 6.3
Sinemalar Puanı: 7.0
Yapım: 2009
Tür: Dram
Süre: 1:45
Yönetmen: Emre Sahin
Oyuncular: Deniz Çakir, Ntare Mwine
Görüntü Yönetmeni: Clint Lealos

Senaryo: Clint Lealos
Share this article :